slide1

Waarom zie je een foto met een vos en een egel?

Zolang de egel dat doet wat zij als enige goed kan, krijgt de slimme vos de egel nooit te pakken. Zolang de egel uniek gedrag vertoont, doet de egel ertoe. Dit heet ‘the hedgehog principle’ (het stekelvarken principe) en wordt uitgelegd in het boek “From Good to Great” van Jim Collins. Onderstaande grafiek geeft het in het kort weer.Ik wil mijn passie en skills inzetten.
Dat is de reden dat ik werkzaam ben binnen de wereld van trainen en opleiden.
Daarbij maak ik o.a. gebruik van bijna 20 jaar werkervaring als regisseur.
Maar ook mijn eigen levenservaringen zet ik in:
van freelancer tot medewerker in dienstverband, van echtgenoot tot co-ouder,
van beproevingen tot en met succes. En meer.
Daarnaast geloof ik in de kracht van het individu.
Wie je bent en wat je doet, doet er toe.


Waarom ‘regisseur als trainer’?

Als we kennismaken, krijg je dit visitekaartje. De gezichten staan symbool voor de diverse rollen die we in ons dagelijkse leven hebben en voor de diverse gedragingen die daar dan bij horen. Dagelijks werkt ieder aan zijn eigen rol binnen de organisatie en voert die zo goed mogelijk uit. Maar: wat moet je gaan doen als het anders of nog efficiënter moet?

De term ‘regisseur’ is de laatste jaren populair geworden. Bijvoorbeeld: gemeente als regisseur, leraar als regisseur, regisseur aan de keukentafel, financieel regisseur, verpleegkundige als regisseur, ict-organisatie als regisseur en zelfs: regisseur van je eigen leven. Binnen deze context bied ik mijn diensten aan. Wil je me voor een andere opdracht benaderen? Ik ga graag met je in gesprek.

Achtergrond:
Sinds ruim 10 jaar ben ik volledig werkzaam als trainer, opleider en trainingsacteur. Zo heb ik onder andere als spelmaker van ‘serious management games’ veel organisaties van binnenuit leren kennen om simulaties te kunnen maken die levensecht voor de deelnemers waren. Mijn ervaringen als regisseur gebruik ik bij het trainen. Hoe een regisseur werkt, hoe zij haar invloed uitoefent, hoe hij leiding geeft en hoe hij visie meegeeft aan de acteurs zijn concrete aspecten die mens en organisatie veel kunnen gebruiken. Van specialist heb ik me ontwikkeld naar generalist. Wil je meer weten? Ik kom graag met je in gesprek.

Een kort c.v. als opleider/trainer/trainingsacteur:
Opgeleid door en gewerkt met Manfred van Doorn. o.a. Drie jaar full time dienstverband bij Salsaparilla, game based changed als serious spelmaker, spelleider en trainingsacteur. Daardoor heb ik ook ervaring in accountmanagement, ontwerp en uitvoering van trainingen en management games. Sinds 2006 verbonden als gasttrainer aan NTI NLP. Gewerkt als freelance opleider en/of trainingsacteur in diverse opdrachten voor grote organisaties, training- en adviesbureaus, rijksoverheid, banken en verzekeraars, ministeries, gemeentes en ziekenhuizen. Klik hier voor een overzicht.

Een kort c.v. als regisseur:
Regie van diverse tv-series als “Juliana”, “Luifel en Luifel”, “Het Zonnetje in Huis” en “Sam-Sam”. Gewerkt met o.a. Ellen Vogel, Coen Flink, Johnny Kraaijkamp sr, Johanna ter Steege, Jeroen Willems en Victor Löw. Voor een korte film over een aantal tv-series die ik geregisseerd heb, klik hier.